Започват преговори с Азербайджан за доставки на газ


Започват преговори с Азербайджан за доставки на газ

Росен Христов, служебният министър на енергетиката обяви, че са започнали преговори с Азербайджан, които имат за цел да договорят допълнителни доставки на газ. Информацията беше получена по време на брифинг днес.

Христов заяви, че преговорите ще са от голямо значение, като изрази желанието си за краен успех в това начинание, тъй като по този начин страната ни ще бъде по-спокойна и сигурна. Някои копмании от Турция имат желание за доставки на газ в България, но на този етап се изискват още преговори от двете страни, за да се уточнят условията и да се постигне съгласие.

Министърът на енергетиката уточни, че един от танкерите, които превозват газ ще достави газ на територията на България. Танкът ще се разтовари в Турция. Христов допълва, че в момента има газ на всякаква цена и то в големи количества. Постоянно страната ни получава заявки от различни компании, които изразявят готовност за доставки у нас, но на много високи цени. Целта е да бъдет уговорени постоянни доставки, но на нормални и достъпни цени.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари