19 май 2022

Ангел

Китай иска субсидии от производителите на електромобили


Китай иска субсидии от производителите на електромобили

Китай води преговори с представители на автомобилни производители. Искането на държавата е да бъдат разширени средствата за субсидии, с цел стимулиране на пазара. Министерството на информацията и технологиите обсъдиха мерките да продължат и през 2023-та година.

Първоначалният план на правителството бе програмата да продължи до 2020 година, като с началото на пандемията тя бе удължена с допълнителни 2 години, за да възроди пазара след преминаването на болестта.

Продажбата на електромобили бележи огромен спад след като много градове в Китай отново бяха поставени под карантина. Това доведе до колапс в доставките и производството.

Първоначално субсидиите за собственици на електромобили бяха въведени да се стимулира закупуването им в най-голямата държава в света. Китай има амбиция да се превърне в най-големият пазар и именно това е причината правителството да насърчава покупката.

Държавните субсидии бяха въведени от правителството още през 2009 година. Условията подпомогнаха страната да създаде един от най-големите пазари за електромобили. Финансовата помощ важи както за местните производители, така и за чуждестранни компании. От началото на програмата досега, правителството е предоставило на купувачите близо 15 милиарда долара.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари