15 юни 2022

Ваня Попова

Въздушното пространство на Швейцария е затворено


Въздушното пространство на Швейцария е затворено

До второ нареждане е затворено швейцарското въздушно пространство. Причината е повреда в електрониката, съобщи днес в комюнике службата за въздушен контрол “Скайгайд”, цитирана от Франспрес.

“В първите часове на деня се случи повреда при “Скайгайд”, швейцарската служба за контрол на въздушния трафик, поради което въздушното пространство бе затворено за движение по съображения за сигурност”, се посочва в комюникето. Не се посочиха причините довели до повредата. Уточнено беше само, че въздушното пространство се затваря “до второ нареждане”, и се подчерта, че компанията “съжалява за този инцидент и за последиците от него за своите клиенти, партньори и пътници по летищата в Женева и Цюрих и работи неуморно, търсейки решение”.

Международното летище Коантрен в Женева заяви в Туитър, че “всички излитащи и кацащи полети на Женевското летище са спрени до 11.00 ч.” (09.00 по Гринуич). Говорителка на летището в Цюрих, друг голям въздушен хъб на алпийската страна, посочи, че въпреки повредата летището остава отворено. Според агенция Ей Ти Ес Кийстоун редица международни полети до Швейцария са отклонени по-специално към Милано, Северна Италия, предаде БТА.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари