Украйна планира да извика посланика на Турция


Украйна планира да извика посланика на Турция

Днес Украйна уведоми, че на руския кораб, който превозва украйнското зърно е получил разрешение за напускане на пристанище “Карасу” в Турция. Според Украйна, това действие е неприемливо. Украинските власти планират да извикат посланика на Турция, за да разясни възникналата ситуация.

Говорителят на министерството на Украйна написа в социалните мрежи, че съжалява, че въпросния руски кораб, който е извозвал крадено зърно от Украйна, е получил разрешение за отплаване от турското пристанище, въпреки нагледните доказателства, които сочат за престъпление.

Турският посланик ще бъде повикан на разговор. Руският корабът “Жибек Жоли” беше спрян от движение от няколко дни в Турция. Засега не е ясно в коя посока ще пътува корабът.

Заместник-директорът на Дирекцията за информация и печат към руското външно министерство Алексей Зайцев, зам.-директор на Дирекция за информация и печат, който е част от руското министерство, сподели преди няколко дни, че руският кораб е преминал през проверки в присттанището Караси и дори не е бил повдигнат въпроса за неговото задържане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *